A Ford Motor Company Alapítvány bejelentette adományozási projektjét

2020. 04. 03.

A Ford Motor Company Alapítvány bejelentette adományozási projektjét, hogy a Ford európai dolgozói is hozzájárulhassanak a COVID-19 elleni küzdelemhez

KÖLN, Németország, 2020. április 2. – A Ford Motor Company Alapítvány ma két új, különleges lehetőséget ismertetett a világ különböző országaiban dolgozó Ford-munkatársakkal, akik – miközben betartják az otthon maradásra intő figyelmeztetéseket – már alig várják, hogy hasznos tevékenységet végezhessenek.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Ford Alapítvány és a Ford Motor Company vezérigazgatója, Bill Ford együttes erőfeszítésével létrehozott COVID-19 Adományozási program, amelynek keretében 500.000 dollárnyi összeget különítenek el az erre kijelölt közösségi szervezetek számára a COVID-19 vírus elleni küzdelemhez, és amely várhatóan egymillió dollárt gyűjt majd a járvány ellen világszerte küzdő csoportok számára. Ennek keretében Európában is forrásokat biztosítanak számos különféle szervezet támogatására Németországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban.



A Ford Alapítvány emellett beindítja az új “Olvasd és vedd fel” virtuális önkéntes projektet; ennek lényege egy online könyvtár, amelyben a Ford munkatársai gyermekkönyveket olvasnak fel, és ezt világszerte meghallgathatja az a mintegy 1,3 millió gyermek, akik az iskolák bezárása miatt most kénytelenek otthon maradni.

“A Ford dolgozói ezekben a nehéz időkben is szeretnének helytállni, és hasznosan cselekedni,” nyilatkozta Mary Culler, a Ford Motor Company Alapítvány elnöke. “És bár sokuk most arra kényszerül, hogy otthonuk biztonságában üljenek, munkatársaink aktívan keresik a segítségnyújtás lehetőségeit. Ez a két új program értelmes és hasznos megoldást kínál számukra, hogy ők is csatlakozzanak a COVID-19 járvány elleni küzdelemhez.”

Adományok a változásért

A COVID-19 Adományozási programon keresztül a Ford Alapítvány lehetővé teszi a Ford alkalmazottainak, illetve családtagjaiknak és barátaiknak, hogy adományokkal támogassák a nonprofit szervezetek és más közösségi szervezetek munkáját, amelyek a világ több mint 20 országban igyekeznek enyhíteni a koronavírus okozta nehézségeket.



A Ford hosszú ideje partnere már a katasztrófa-elhárításra szakosodott, globálisan működő GlobalGiving szervezetnek, amely ezt a programot is irányítja. A szervezet eddig is számos olyan helyen lépett fel aktívan, ahol veszélyhelyzet áll elő, és a területen sok Ford-alkalmazott élt. Ezek a kezdeményezések igen sokrétűek voltak, és ugyanúgy foglalkoztak az éhínséggel, a menedékkel és mobilitással kapcsolatos igényekkel, mint azzal, hogy oktatási forrásokat vagy létfontosságú orvosi ellátást és szolgáltatásokat biztosítsanak a rászoruló közösségek számára.

Itt Európában a munkatársak több szervezet támogatása közül is választhatnak*:

 

  • Németország: a      Német Vöröskereszt létrehozott egy sürgősségi segélyalapot olyan      létszükségleti cikkek biztosítására, mint az ételek, az alapvető higiéniai      termékek és a gyógyszerek, illetve, hogy bevásárlással, kézbesítéssel és      tanácsadással segítse az időseket és a karanténba került embereket.
  • Olaszország: a      Mission Bambini a karanténban élő gyermekek oktatásában nyújt segítséget.      Azt tervezik, hogy tanulássegítő központokat szerelnek fel informatikai      eszközökkel, vagyis laptopokkal, táblagépekkel és okostelefonokkal, ezzel      támogatva azokat kevésbé tehetős családokat, akiknél otthon kevés a      tanuláshoz szükséges készülék.  
  • Románia: az      Asociatia Club Rotary Craiova Probitas a COVID-19 járvány kitörésére      reagálva védőfelszereléssel, tesztelő eszközökkel és tesztkészletekkel      támogatja Olténia régió egészségügyi dolgozóit. A szervezet azon dolgozik,      hogy hozzájáruljon a tesztelt emberek számának növekedéséhez.
  • Spanyolország:      az Asociacion Apadrina La Ciencia vizsgálatokat folytat a COVID-19      vírusfertőzés kezelésével és a lehetséges védőoltásokkal kapcsolatban.
  • Egyesült      Királyság: a St Mungo’s a hajléktalanok megsegítésére összpontosít, hogy      ezek az emberek is szálláshoz, élelemhez, orvosi ellátáshoz és tanácsadáshoz      juthassanak.


Az 500.000 dolláros alap – amely magában foglalja a Ford Alapítvány és a Bill Ford személyes hozzájárulását is –, hűen tükrözi a Ford jótékonysági szervezete, illetve Bill Ford erős elkötelezettségét. Bill Ford 15 éve hívta életre a Ford Önkéntesek Szervezetét, és továbbra is meggyőződéssel vallja az önkéntesség és az adományozás fontosságát.

Az adakozni kívánó alkalmazottak – és természetesen mások is – ellátogathatnak a www.globalgiving.org/ford-covid-response honlapra, ahol megtalálják a résztvevő országok, illetve amerikai városok teljes listáját, és részletesen tájékozódhatnak a támogatást váró közösségi projektekről. A GlobalGiving a következő hetekben új projektekkel és további részletekkel egészíti ki a listát, ezért a Ford alkalmazottainak érdemes gyakran átnézniük a honlap frissítéseit.

“Most minden eddiginél nagyobb szükség van az Önök segítségére, hiszen nem feledkezhetünk meg a hajléktalanokról és az őket ellátó emberekről; arról, hogy valahol biztonságban lehessenek, és elkülöníthessék magukat, védekezve a koronavírus ellen,” mondta Jay Hunt, a St Mungo’s munkatársa. “Amíg ez a példa nélküli állapot fennáll, odaadó kollégáink továbbra is támogatják és gondozzák a segítségre szorulókat. Ezeket a létfontosságú szolgáltatásokat csak az Önök segítségével tudjuk biztosítani!”

“Miközben az egészségügyi dolgozók óriási erőfeszítéssel kezelik és ápolják a betegeket, a tudósok versenyt futnak az idővel, hogy innovatív megoldásokat találjanak a koronavírus ellen és oltóanyagot készíthessenek a jövőbeni fertőzések megelőzésére. Az adományok segítenek a COVID-19 legyőzésében,” hangsúlyozta Inés Antón, az Apadrina La Ciencia egyik alapítója.

Virtuális önkéntesség



A Ford Alapítvány új “Olvasd és vedd fel” önkéntes virtuális projektjében a Ford munkatársai szerte a világon megtehetik, hogy az anyanyelvükön íródott gyermekkönyveket felolvassák, és ezt videóra véve megosztják másokkal. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi a Ford-dolgozóknak, hogy otthonuk biztonságában maradva is hasznos dolgot tegyenek – összhangban a Ford Alapítvány azon törekvésével, hogy népszerűsítse az olvasás szeretetét.

Az online könyvtárat a nyelvek alapján fogják katalogizálni, és a több nyelven is jól beszélő munkatársakat arra bátorítják, hogy az angolon kívül más nyelven is olvassanak fel. A Ford Alapítvány azt tervezi, hogy a könyvtárat megosztja majd a gyermekek és családok segítségére szakosodott jótékonysági szervezetekkel.

A Ford Alapítvány már korábban bejelentette, hogy több mint 1,6 millió dollárt különít el a Michigan állam délkeleti részén és az Egyesült Államok egész területén működő közösségek és helyi nonprofit szervezetek támogatására, amelyek a COVID-19 vírussal kapcsolatos élelmezési, védelmi és mobilitási igények kielégítésén dolgoznak. Ez év elején a Ford Alapítvány a Ford of China vállalattal is együttműködött, arcmaszkokat és egyéb védőeszközöket biztosítva a kínai járvány kitörésének korai szakaszában.

Mivel a Ford Alapítvány jelenleg a helyi szintű, azonnali cselekvésre összpontosít, a Ford mérnökei, kutatói és beszállítói maszkokat, légzőkészülékeket, lélegeztetőgépeket és más fontos orvosi eszközöket terveznek és gyártanak az egészségügyi dolgozók, a mentőszolgálatok és a COVID-19 vírussal megfertőzött emberek számára. Ide kattintva további részleteket tudhat meg a vállalat legutóbbi erőfeszítéseiről a COVID-19 járvány ellen vívott küzdelemben.

E-mailt/visszahívást kérek!

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.