Ford parfüm Mach-Eau

2021. 07. 28.

Érzéki vágta: a Ford parfümje még a benzingőz-rajongók számára is kívánatossá varázsolja a Mustang Mach-E GT-t

2021. július 23. – A Ford egy prémium parfümöt alkotott azok számára, akik vágynak ugyan a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E teljesítményére, ám a hagyományos benzinmotoros autók megszokott illatát is szeretik.Ford parfüm


A márka egyik közvélemény-kutatásából kiderült, hogy minden ötödik autósnak a benzin szaga hiányozna a leginkább, ha elektromos hajtásra váltana, sőt valamilyen mértékben a válaszadók 70 százaléka hiányolná a benzin kipárolgását. A benzin illata egyébként a népszerűbbnek számít, mint a boré vagy a sajté, és majdnem ugyanolyan közkedvelt, mint az új könyveké.

Az új illatot úgy állították össze, hogy ne csupán a benzin szagával varázsolja el a vezető orrát: a Mach-Eau egy csúcskategóriás illat, amelyben izgalmasan vegyülnek a füstös akkordok, a gumik kipárolgása és még egy animális elem is, egyfajta tiszteletadásként a Mustang-örökség előtt.


Mach-Eau

A Ford nemrégiben mutatta be új parfümjét a Goodwood Festival of Speed rendezvényen, ahol minden évben összegyűlnek a világ autórajongói. Az illat (ami egyébként kereskedelmi forgalomban egyenlőre nem kapható), a Ford azon törekvéséből született, hogy segítsen eloszlatni az elektromos autókkal kapcsolatos téveszméket, és meggyőzni a hagyományos autók rajongóit az elektromos hajtásban rejlő lehetőségekről.


Mach-E GT

Bár a megkérdezettek majdnem egynegyede (24 százalék) azt mondta, hogy hiányozna neki a benzinmotorok teljesítménye, ha elektromos járműre váltana, a Mach-E GT 487 lóerős, 860 Nm nyomatékú elektromos hajtáslánca okafogyottá teszi ezt a félelmüket. Az új modell 3,7 másodperces gyorsul 100 km/órás tempóra – márpedig ez olyan eredmény, ami miatt egyetlen izomautó-rajongó sem fintoroghat.

Hogyan készült a parfüm?

A Mach-Eau parfümöt az Olfiction

nevű ismert illatkreációs stúdió alkotta meg olyan összetevőkből, amelyek mindegyike sajátságos módon gazdagítja az elegyet. A munkában már a kezdetektől részt vett Pia Long, a Brit Parfümőrök Társulatának szakértője is, aki eddigi pályafutása során a leghíresebb parfümmárkák illatainak összeállításában működött közre.

Kiindulási pontként megvizsgálta azokat az illékony kipárolgásokat, amelyeket az autó belső burkolatai, a motorok és a benzin bocsátanak ki. Ilyen például a benzaldehid, egy mandulaszerű illat, ami az utasterekben érezhető, illetve a parakrezol, ami az abroncsok gumiillatának meghatározó eleme. Mindezt olyan összetevőkkel vegyítették, mint a kék gyömbér, a levendula, a muskátli és a szantálfa, amelyek fémes, füstös és további gumiszerű hangsúlyokat csempésztek az illatba. Az összhang egy animális elemmel vált kerekké: a lovak illatára emlékeztető aroma a Mustang-örökséget idézi fel.

„Felmérésünk eredményéből ítélve sok autós még mindig nem tud elszakadni a benzinmotorok érzéki vonzerejétől. Éppen ezért a Mach-Eau illatot úgy állítottuk össze, hogy felidézze bennük az üzemanyag-illatát, amihez annyira kötődnek. Ehhez jön még a GT teljesítménye – és biztos vagyok benne, hogy hamarosan minden kétségük elillan majd!” vélekedett Jay Ward, a Ford Európa termékkommunikációs igazgatója.

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

 • 2021. 09. 13.

  Ford Pro vezetői csapat

  A vállalati és közületi ügyfelek sikereire fókuszáló, tapasztalt vezetői csapatot…
  Ford Pro vezetői csapat
 • 2021. 09. 06.

  "Parkolóinas" a Fordnál

  A Ford új szintre emeli a parkolást egy személyes ‘parkolóinassal’, aki csakis…
 • 2021. 08. 30.

  Ford Supervan-projekt

  A Ford extrém szimulátorrá alakítja át a P1 versenygépet, és bemutatja új…
  Ford Supervan-projekt
 • 2021. 08. 16.

  Ford GT Heritage Edition

  A Ford GT új, limitált darabszámú Heritage Edition változata az 1964-es prototípus…
  Ford GT Heritage Edition
 • 2021. 08. 16.

  Ford autótesztelő robotok

  A Ford autótesztelő robotjai segítenek, hogy a járművek a legkeményebb feltételek…
  Ford autótesztelő robotok
 • 2021. 08. 16.

  Új Kuga Plug-in Hybrid

  Új Kuga Plug-in Hybrid: Európa legkelendőbb PHEV-je a távok közel felét külső…
  Új Kuga Plug-in Hybrid
 • 2021. 07. 28.

  Ford parfüm Mach-Eau

  Érzéki vágta: a Ford parfümje még a benzingőz-rajongók számára is kívánatossá…
  Ford parfüm Mach-Eau

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.Vélemények