Így néz ki és ezt kínálja majd az új Ford KA

2013. 12. 10.

Az új Ford Ka Concept bepillantást enged a Ford terveibe: a vállalat olyan járműveket kínálna a városi autósoknak, amelyeknek fejlett technológiái eddig jellemzően csak a nagyobb modellekben voltak elérhetők Átgondolt tervezésének köszönhetően a globális kisautó rendkívül keveset fogyaszt, és elérhető áron megvásárolható; az autó olyan technológiákat kínál, mint a hangvezérléssel és AppLink rendszerrel kiegészített SYNC, vagy a telefonok és navigációs készülékek rögzítésére és töltésére szolgáló MyFord Dock.

A Ford bemutatta a vállalat jövőképét megtestesítő Ka Concept tanulmányautót: egy praktikus, átgondolt kialakítású és fejlett technológiákat kínáló globális kisautót, ami elérhető áron jelenhet meg a világ legfontosabb piacain.  A Ka Concept legfontosabb üzenete a hatékonyság és a precizitás. A jármű látványos, hosszúkás fényszórói és elnyújtott, karcsú ívei a mozgás érzetét keltik. Az ötajtós tanulmányautót Stephen Odell, a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika ügyvezető elnöke leplezte le múlt pénteken a Barcelonában megrendezett különleges “Go Further” eseményen összegyűlt mintegy 2500 újságíró, márkakereskedő és Ford-munkatárs előtt.

A Ka 1996-os bemutatása óta a Ford több mint 1,8 millió darabot értékesített a modellből, s a vállalat előrejelzései szerint a kisautók szegmense világszerte 35 százalékkal növekszik majd, vagyis a 2012-ben eladott 4 millió helyett 2017-re 6,2 millió ilyen jármű talál majd gazdára. Az öt utas számára is kényelmes Ka Concept olyan technológiákat kínál, amelyek eddig jellemzően csak a nagyobb autókban voltak elérhetők. A MyFord Dock segítségével az utasok tárolhatják, rögzíthetik és tölthetik mobil eszközeiket, például telefonjaikat vagy műholdas navigációs készüléküket; a hangvezérléssel és AppLink rendszerrel kiegészített SYNC pedig lehetővé teszi, hogy a vezető aktiválja okostelefonos alkalmazásait, zenét játsszon le és kezelje telefonhívásait, miközben kezeit a kormányon, tekintetét pedig az úton tartja.

“A Ka Concept a Ford kisautós tapasztalataira és sikereire építve olyan dizájnt és technológiát kínál a vásárlóknak, ami iránt nagy kereslet várható az elkövetkező évek során.” – motat rá Odell. “A vevők egyre inkább igénylik, hogy mobil eszközeiket ugyanolyan zökkenőmentesen használhassák autójukban, mint otthon vagy a munkahelyükön – a Ka tanulmányautó pedig megmutatja, hogy az ehhez szükséges technológia egy megfizethető kisautóban is elérhető.”

A Ka Concept sorozatérett változata néhány éven belül megjelenik az európai márkakereskedésekben.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.