Magyarország továbbra is Ranger nagyhatalom

2014. 05. 15.
Nem csak hogy töretlen, de folyamatosan nő a 2013-as ’Év Pickupja’ címmel jutalmazott, az év első négy hónapjában Magyarország legnépszerűbb pickupjának bizonyuló Ford Ranger népszerűsége hazánkban. Olyannyira, hogy arányaiban idehaza ötször többet adnak el, mint Európában.

Magyarország legnépszerűbb pickupja ismételten a kategóriaelső vonóerőt és rakodókapacítást kínáló Ford Ranger: a 2013-as ’Év Pickupja’ címmel jutalmazott modell az év első négy hónapjában mintegy 30%-os szegmensrészesedéssel vezeti a hazai pickup értékesítéseket. Ez gyarkolatilag azt jelenti, hogy minden harmadik Magyarországon gazdára találó pickup Ford Ranger.
Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója egy még ennél is meggyőzőbb adatre hívja fel a figyelmet: a január és április között idehaza értékesített 232 darab Ranger az adott időszakban a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon egyébiránt több, mint öt éve piacvezető Ford magyarországi értékesítéseinek mintegy 7,9%-át teszi ki. Az ugyanezen az időszakban a Ford 22 legfontosabb európai piacán gazdára találó 6600 Ranger mindeközben a márka adott piacokra vonatkozó teljes, 436600 darabos értékesítéseinek 1,5%-át jelenti, azaz arányaiban ötször több Ranger-t vásárolnak Magyarországon, mint áltagosan Európában.

„Sokatmondó az is, hogy míg a vizsgált időszakra vonatkozóan a teljes hazai értékesítés az összesített európai eladások 0,7%-át teszi ki. az európai Ranger eladásokból a magyar piac 3,5%-al veszi ki a részét. Mindezek ismeretében egyértelműen kijelenthető, hogy Magyarország valóban Ranger nagyhatalom, hisz a Ford sikermodellje nálunk még az európai átlagnál is sokkal, egész pontosan ötször népszerűbb.” – teszi hozzá a kommunikációs szakember.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.