A Ford mérnökeinek találmánya a pókok távol tartására

2015. 08. 25.
A Ford mérnökei modern találmánnyal segítik elő, hogy a pókok ne költözzenek be a gépkocsi kényes részeibe. Az apró állatok főleg a szellőzőnyílások, kipufogók eltömítésével okozhatnak kellemetlenségeket. A készülék először az USA-ban kerül forgalomba.

A pókok, főleg egyes Észak-Amerikai fajok előszeretettel költöznek be az autók apró nyílásaiba. David Gimby, a Ford üzemanyag-rendszerek kifejlesztéséért felelős mérnöke már 1999 óta kutatja, hogy ez milyen hatással van a járművek teljesítményére nézve. Bár nem a biológia területéről érkezett, az állatok szokásait tanulmányozva 2004-re sikerült megalkotnia az első hatékony szürőt, ami távol tartja az állatokat a Ford járművek kényes területeitől. 

“A vizsgált típusok nem egy helyben megmaradó fajok, vadászat közben folyamatosan vándorolnak,” - említette Gimby - “amikor aztán eljön a peték lerakásának ideje, azokat a téli hidegtől védett helyeken, szűk üregekben, nyílásokban helyezik el, hálójukkal alaposan körbefonva őket.”

“Mivel előszeretettel használják az autók kipufogórendszerét, sokszor bosszúságot okozhatnak a gépkocsitulajdonosoknak is.” -tette hozzá Gimby. “Az állatok költési szokásainak tanulmányozásával sikerült olyan szűrőt alkotnunk, ami hatékonyan távol tartja a nagyobb és 
problematikusabb típusokat.”

A technológia továbbra is folyamatos fejlesztés alatt áll. Első körben az amerikai Ford modellekben kerül bevezetésre, majd a teljesen megújuló 2016-os Ford Focus RS tartozékaként kerül világszerte forgalmazásra.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.