A játékfejlesztők jelenthetik a megoldást a közlekedés jövőjére?

2015. 08. 25.
A németországi Köln (Cologne) városában rendezett Gamescom játékkiállítás alkalmával a Ford versenyt hirdetett a játékfejlesztők körében: a kihívás célja olyan online játékok megalkotása, amelyek elősegítik a globális mobilitási problémák megoldását.

Hogy mit is keres egy autógyártó a neves játékkiállításon? A Ford részvételének fő indoka, hogy az Xbox-ra kiadott Forza Motorsport legújabb, most leleplezett változatában a Forza Focus RS szerepel - egy olyan modell, amelynek külső megjelenését a játékosok javaslatai alapján alakították ki.

A Cologne Game Lab fejlesztőcéggel együttműködve dolgozták ki a "Ford Smart Mobility Game" (Okos Közlekedési Megoldások Játéka) kihívást, ami motiválja a fejlesztőket a városi közlekedés, illetve ingázás modellezésére és kreatív megoldások kitalálására. A játék alapjául szolgáló ötlet, hogy találékony módon kelljen kiválasztani a város bizonyos pontjaira való eljutáshoz leghatékonyabb közlekedési eszközöket. Mindezt ráadásul olyan módon kell megoldaniuk, hogy az szórakoztató online játék formájában történjen, amihez a játékosok újra és újra rendszeresen visszatérnek. A játékosok pontozása az utazással eltöltött idő, az utazási költségek, illetve az utazés kényelmességi foka alapján történik. A fejlesztők közül az első körben az 5 legértékesebb javaslatot választja ki a bizottság, melynek tagjai:

  • Bjoern Bartholdy, média dízájn professzor, a Cologne Game Lab igazgatóhelyettese
  • Will Farrelly, innovatív felhasználói élmények kifejlesztéséért felelős menedzser, Ford Smart Mobility, Ford Európai Központ
  • Tracy Fullerton, az USC Games Program igazgatója és a Dél-Kaliforniai Egyetem Interaktív média és játék karának vezetője
  • Dan Greenawalt, a redmondi székhelyű Turn 10 Studios kreatív igazgatója
  • Prof. Paolo Tumminelli, a Köln-i Nemzetközi Design Iskola igazgatója

És hogy megéri-e a rengeteg befektetett munka? Nos, a nyertes 10,000 Euro pénzjutalomban részesül, illetve abban a kiváltságban, hogy az elkészült játékot a 2016-os Barcelonában rendezett Mobil Világkongresszuson mutathatja be.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.Vélemények