A Ford háromszorosára növeli önjáró autókból álló flottáját

2016. 01. 08.
A Ford megháromszorozza a teljesen automatizált Ford Fusion Hybrid kísérleti járművekből álló flottáját – jelenleg egyik autógyártónak sincs ekkora ilyen jellegű autó flottája – és az önjáró autók fejlesztésének felgyorsítása jegyében egy új generációs szenzoros technológiát is alkalmaz majd.

A Ford idén 20 darab Fusion Hybrid önállóan működő járművel növeli önjáró autókból álló flottáját, így összesen 30 önjáró autót tesztelhetnek majd Kalifornia, Arizona és Michigan államban.

”A legfejlettebb technológiát alkalmazzuk, és gyarapítjuk a tesztflottánkat is, hogy az önjáró autókat emberek milliói számára juttathassuk majd el,” nyilatkozta Raj Nair, a globális fejlesztés csoportszintű alelnöke, a vállalat technológiai igazgatója. ”A nagyobb önjáró flotta segítségével felgyorsítjuk az autókat még intelligensebbé varázsoló szoftveralgoritmusok fejlesztését.”

A Ford több mint tíz éve foglalkozik az önállóan működő járművekkel; ez a bővítés kulcsfontosságú része lesz a 
Ford Intelligens Mobilitás programnak, melynek célja új szintre emelni az összeköttetést, a mobilitást, az önjáró autókat, a felhasználói élményt és az adatelemzést. A legújabb modellek a Ford automatizált autóinak harmadik generációjához tartoznak, amelyek – a második generációhoz hasonlóan – a négyajtós Fusion Hybrid modellekre épülnek.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.