Egyedi órák Mustang-rajongók számára

2017. 12. 13.

Még hogy ócskavas?! 

A ronccsá vált Ford Mustangok csúcskategóriás órákban kelnek új életre:


Az ötlet Christian Mygh és Jonathan Kamstrup fejéből pattant ki, akik együtt járják az autóbontókat olyan oldtimerek után kutatva, amelyeknek egyes részegységei gondos megmunkálással egyedi karórákká alakíthatók – olyan órákká, amiért a gyűjtők örömmel fizetnek meg 1495 dollárt.

A dán páros cége, az REC Watches a Mustang-rajongók számára akár vadonatúj, egyedi órát is készít; így született meg például a drift-világbajnok Vaughn Gittin Jr. karórája is, aminek szénszálas házához a versenyző 700 lóerős Ford Mustang RTR versenygépe szolgáltatott alapanyagot.



“A legtöbb ember csak egy rakás rozsdás vasat lát, amikor megpillantja egy Mustang roncsát a telepen. Mi viszont egészen mást látunk benne: egy legendás autó lelkét, és egy történetet, amit érdemes megőrizni és elmesélni,” mondta Mygh. “Tehát nem arról van szó, hogy régi Mustangokat darabolok fel. Sokkal inkább arról, hogy visszahozom őket a feledésből, hogy aztán egy karóra formájában kelhessenek új életre.”



És hogy tényleg elmesélhessék egy-egy Mustang történetét, az REC Watches alapítói gondosan utánajárnak minden autó múltjának: beszélnek a korábbi tulajdonosaikkal, régi sztorikat és fotókat gyűjtenek, és mindezt egy videóban foglalják össze.

>> VIDEÓ MEGTEKINTÉSE


Mindegyik karórán feltüntetik az autó alvázszámát és gyártási évét. A kész órák klasszikus Mustang-dizájnelemeket idéznek: az elemek töltöttségét egy üzemanyagszint-mérőhöz hasonló műszer mutatja, de a mutatók és a számlapok is a legendás modell műszerfalának stílusát idézik. Amikor a két órásmester Svédországban járt, egy igen ritka 1966-os Raven Black modellre bukkantak; később ebből az autóból készült a korlátozott példányszámú, 250 darabos P51-04 sorozatuk.



A második világháborús vadászgép után elnevezett, 1964-ben piacra dobott Mustang radikálisan új stílusa és lenyűgöző teljesítménye azonnal klasszikussá avatta az új modellt. Népszerűsége akkor ért a csúcsra, amikor Steve McQueen oldalán főszerepet kapott a ‘Bullitt’ című mozifilmben, s ezután számtalan sláger és film született a Mustangról, vagy a Mustang szereplésével. Az autó legújabb generációja számtalan technikai újítással, valamint a 450 lóerős, 5,0 literes V8-as és a 290 lóerős 2,3 literes EcoBoost motor elsöprő teljesítményével biztosítja, hogy a legenda tovább éljen...



Forrás: Ford Sajtószoba

http://www.mynewsdesk.com/hu/ford-magyarorszag/






Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Szántó Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Szántó Kft.